Mario Drmać dobio nagradu za glumačku i animatorsku kreaciju za cjelovitu scensku igru i animaciju u predstavi „Tobija“!

OBJAVLJENO: 22.09.2023.

Po odluci stručnog žirija 56. Međunarodnog festivala kazališta lutaka – PIF Zagreb (Karen Smith, Edvard Majaroni i Hrvoje Seršić) Mario Drmać dobio nagradu za glumačku i animatorsku kreaciju za cjelovitu scensku igru i animaciju u predstavi „Tobija“!

Nova sezona!

OBJAVLJENO: 04.09.2023.

Novu sezonu smo počeli gostovanjem predstave „Cvrčak i Mrav“ na Limenka Teatar Fest festu u Somboru! Zahvaljujemo se na sjajnom gostopoprimstvu, a divnoj publici veliki pozdrav do narednog druženja 🥰🥰🥰

Pozorište mladih Sarajevo sa predstavom „Olovni vojnik“ redatelja Maria Drmaća, osvojilo dvije nagrade na 25. Susretima pozorišta/kazališta lutaka BiH u Bugojnu

OBJAVLJENO: 25.09.2022.

Narda Nikšić je osvojila nagradu za najbolju scenografiju, a priznanje za najbolju animaciju lutke Čudovišta osvojila je Belma Lizde Kurt.

LUTKA I MOSTARSKA LISKA 2022

OBJAVLJENO: 30.05.2022.

Sedma večer 19. Mosatrske Liske protekla je u znaku predstave "Lutka" Mire Gavrana, u režiji Adisa Bakrača i produkciji Pozorišta mladih u Sarajevu.

Otkazane repertoarske aktivnosti planirane u januaru

OBJAVLJENO: 19.01.2022.

POŠTOVANA PUBLIKO,
ZBOG POGORŠANE EPIDEMIOLOŠKE SITUACIJE I BOLESTI PAR KOLEGA IZ KOLEKTIVA POZORIŠTA MLAIDH SARAJEVO, OBAVJEŠTAVAMO VAS DA SE OTKAZUJU SVE REPERTOARSKE AKTIVNOSTI PLANIRANE U JANUARU.