Predstava - PINOCCHIO – Mjuzikl

PINOCCHIO – Mjuzikl

Za djecu: 7+ trajanje 120minuta; predstava ima pauzu
29.04.2024. 18:00 h - II REPRIZA28.04.2024. 18:00 h - I REPRIZA27.04.2024. 20:00 h - PREMIJERA

„Prema poznatoj Colodijevoj knjizi napisala sam libretto koji prati originalnu priču, ali joj daje suvremenu oštricu. Junaci žive u prostoru bajke, ali svoje karaktere formiraju sa sviješću o današnjici, o svemu onom što nas u suvremenom društvu i raduje i tišti.

Pinocchio taj divni drveni lutak dobar je, ali lakomislen, brz je glavi, ali neoprezan u postupcima, vodi ga čežnja i zanos života. I razni ga izazovi vrebaju u njegovim avanturama. No ljubav, ta najveća od svih dobrih sila, izbaviti će ga i dati mu život.

O tome će biti naša predstava: o ljubavi koja daje život, o potrebi svakog čovjeka da ne bude sam, da ima nekog svog. “ – rediteljica Nina Kleflin

Režija: Nina Kleflin

Prema romanu Carla Colodija adaptirala: Nina Kleflin

Autorska glazba i stihovi: Ines Prajo i Arjana Kunštek

Muzičko vodstvo: Alma Ferović Fazlić

Koreografija: Belma Čečo Bakrač

Scenografija: Osman Arslanagić

Kostimografija: Vanja Ciraj Džudža

Korepetitor i vođa orkestra: Bakir Samardžić

Bend: orkestar BHRT

Fotografija: Dženat Dreković

Dizajn: Almir Kurt Kugla

Igraju:

Mario Drmać, Semir Krivić, Mirza Dervišić, Edin Avdagić, Dženita Imamović Omerović, Armin Omerović, Ajla Cabrera, Alma Merunka, Ana Marija Tomić, Almir Kurt Kugla, Edhem Husić, Iman Bubić, Sara Vojičić, Nikolina Vujić, Haris Bidžan, Alen Hadžić, Marko Mirković.

Cijena karte za „PINOCCHIO Mjuzikl“ je 20 KM

Blagajna Pozorišta mladih otvorena je svakim radnim danom od 12.00 do 14.00 sati i dva sata prije početka predstave. Rezervacije karata su moguće na broj telefona: +387 33 442 572, Molimo vas da rezervacije preuzmete do petka.