LUTKA na Andrićevim Danima 2021.

U sklopu manifestacije „Andrićevi Dani 2021“ koji se održavaju u Travniku, Pozorište mladih Sarajevo 03.11.2021. gostuje sa predstavom Lutka, autora Mire Gavrana, a u režiji Adisa Bakrača.

„Andrićevi Dani“ predstavljaju kulturnu manifestaciju koja iz godine u godinu poboljšavaju kvalitete kulturnog sadržaja. Ovogodišnja manifestacija je u kontekstu dva velika jubileja – 60 godina od dodjele Nobelove nagrade Ivi Andriću i 45 godina kulturne manifestacije “Andrićevi dani.

„Dugo nismo gostovali u Travniku, i veliko nam je zadovoljstvo predstaviti naš rad travničkoj publici, ponuditi jednu novu i kvalitetnu predstavu. Naravno, značajno je i ostvariti novu saradnju sa kolegama iz Centra za Kulturu Travnik i Hrvatskog Kazališta Travnik, nadamo se da nećemo stati na ovom gostovanju“  - direktor Pozorišta mladih Sarajevo Ismir Fazlić.

Predstava „Lutka“ se igra na sceni Hrvatskog Kazališta, u 19:30h.

Kao i u svakoj vezi početak je idealan i nagovještava sretnu budućnost. Međutim, da li je to baš tako? Zajednički život savršene lutke i nesavršenog Marka postaje izvor komičnih situacija koje u pojedinim momentima prerastaju u apsurd. Sujeta, ljubomora, predrasude su nešto što je svojstveno svakom ljudskom biću, ali ne i ženi-lutki. U šest mjeseci zajedničkog života s lutkom Marko pokušava da sagleda sebe i svijet koji ga okružuje. Iznad njegove glave neprestano lebdi jedno pitanje: Da li je bolje živjeti s lutkom ili s pravom ženom?

U predstavi igraju: Belma Lizde Kurt i Damir Kustura.